<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újabb közérdekű adathoz jutottak hozzá a Demokratikus Koalíció képviselői, akik évek óta harcolnak azért, hogy a felcsúti focialapítvány kiadja a TAO-költéseinek dokumentumait.

Az Orbán-kormány által 2011-ben bevezetett TAO-támogatási rendszer legnagyobb nyertese a miniszterelnök által alapított focialapítvány, A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány. Az eltelt évek alatt közel 30 milliárd forintnyi olyan közpénzt költöttek el, melyet a cégek az alapítványhoz utaltak az államkassza helyett. Bár kezdetekben volt némi "vita" arról, tényleg közpénznek minősülnek-e a TAO-támogatások, ám 2014-ben a Kúria megerősítette ezt az állítást. Ilyen alapon pedig közérdekből nyilvános információnak minősül az is, hogy mire fordította az alapítvány ezeket a pénzeket.

Fotó: MTIFotó: MTI

A vonatkozó dokumentumokat a Demokratikus Koalíció próbálja évek óta megszerezni, ám hiába a jogerős bírósági döntés az ügyben, a felcsúti focialapítvány csak végrehajtói nyomásra adja ki a dokumentumokat. Most a 2011-es évből három hónap számláit kapta meg a DK és képviselője, Ráczné Földi Judit, aki ennek aprópóján tartott sajtótájékoztatót.

A most megkapott 100 oldalnyi számla között számos megdöbbentő és érdekes tétel is szerepel. A DK-s képviselő tájékoztatása szerint három hónap alatt az alapítvány

  • 7000 Túró Rudit vásárolt,
  • 1 millió forintért vásároltak harcsát,
  • több százezer forintot költöttek gyógyszerekre, wc-papírra szintén,
  • több tízezer kilogramm Fornettit vásároltak,
  • félmillió forintért pedig csak süteményeket vásároltak, mint például kókusztekercset, somlói galuskát,
  • három hónap alatt 30 ezer darab tojást is vettek.

Ráczné Földi Judit szerint az alapítvány a magyar adófizetők pénzét herdálja el, úgy, hogy közben nagyon sok családnak jó ha heti egyszer engedheti meg magának, hogy Túró Rudit vásároljon, vagy még ennél is ritkábban, hogy halat fogyasszon.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.