2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Fejlesztést igényel az országos telefonos ügyfélszolgálat, és a működését is meg kell támogatni néhány százmillióval. 

A pénteki Magyar Közlöny egyik, Orbán Viktor jegyezte kormányhatározata a 1818 számon hívható országos telefonos ügyfélszolgálatra, hivatalos nevén Kormányzati Ügyfélvonalra kér forrásátcsoportosítást. Eszerint a kormány egyetért azzal, hogy

a személyes jelenléttel járó hivatali ügyek számának csökkentése, az elektromos ügyintézés szélesebb körű terjedése, valamint a COVID-19 fertőzésekkel kapcsolatos állampolgári bejelentések hatékony és gyors kezelése érdekében szükséges az országos telefonos ügyfélszolgálat működésének fejlesztése. 

Ezzel összefüggésben első körben Varga Mihály pénzügyminiszter kapott feladatot. A belügyminiszter, Pintér Sándor bevonásával az idei költségvetésben azonnali hatállyal elő kell teremtenie 

  • 472,8 millió forintot az ügyfélszolgálat fejlesztésére,
  • valamint 131,5 milliót, ami biztosítaná a 1818-as vonal emelt szintű működését. 

Hogy pontosan milyen forrásból teremti elő, pontosabban melyik előirányzatból kerül a kívánt 718 millió forint átcsoportosításra, egy későbbi határozatból fog kiderülni. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!