<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ezt állítja Kósa Lajos fideszes politikus a választási kampányában.

Egy felmérés szerint nyolcszázezer nyugdíjas jelezte, hogy rugalmas feltételekkel újra dolgozna - mondta Kósa Lajos, az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) elnöke hétfőn Debrecenben.

Soha jobbkor. Fotó: pixabay.comSoha jobbkor. Fotó: pixabay.com

A fideszes országgyűlési képviselő, a debreceni 1. számú választókerület kormánypárti képviselőjelöltje a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet konferenciáján az mondta, a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti forma biztosítja az idős embereknek a munka világába való, önkéntes alapon történő visszaintegrálását.

Emlékeztetett rá, hogy a második világháborút megelőzően a szövetkezet  népszerű foglalkoztatási forma volt Magyarországon. Példaként a Hangya szövetkezetet említette, amely az 1930-as években a térség legerősebb vállalkozói csoportja volt. Kitért arra is, hogy a kommunizmus éveiben "a marxista ideológia rákövesedett" a szövetkezeti mozgalomra, ezért volt nehezebb itthon újrakezdeni ezt a foglalkoztatási formát. Ugyanakkor az önfoglalkoztatást megvalósító szövetkezet speciális társas vállalkozási forma, amely egyre népszerűbbé kezd válni.

A rendezvényen bemutatták a közérdekű nyugdíjas szövetkezetekhez kapcsolódó fejlesztéseket, kiadványokat. Réti Mária, a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: kutatásaik szerint a nyugdíjasok 68-70 százaléka jelezte, hogy szeretne tovább dolgozni. Ennek feltételei között említették a rugalmas foglalkoztatási lehetőséget, az élethelyzetüknek megfelelő személyes közreműködést és az ehhez igazodó arányos jövedelmet - fejtette ki.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.