2p

Elkészült az egészségügy finanszírozásának átalakítási terve, és várhatóan a kormány hamarosan jóvá is hagyja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön egy kaposvári szakmai konferencián.

Zombor Gábor a tervezett új finanszírozásról azt mondta: "új dimenziót tud adni a kórházak működésének, a kórházi vezetőknek és az egészségügyi ellátás rendezésének".

Az államtitkár azt ígérte, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy újabb források kerüljenek be a rendszerbe.

Zombor Gábor a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezte egészségügyi napok résztvevőit köszöntve hangsúlyozta: az egészségügyi fejlesztések tekintetében Somogy megye példaértékű. Az előző uniós ciklusban több mint 23 milliárd forint értékű fejlesztés indult el vagy valósult meg - ebből Kaposváron 16-17 milliárdos -, ez egy ágazat fejlesztésben endkívüli teljesítmény - mondta az államtitkár.

Közölte: szeptember elsejével aláírta a Kaposvári Egyetem PET (pozitron emissziós tomográfia) centrumának működéséhez szükséges finanszírozásról szóló szerződést.

A tavasszal átadott világszínvonalú, az országban egyedülálló berendezésekkel felszerelt, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházzal szorosan együttműködő képalkotó diagnosztikai központ működéséhez - az átadáskor elhangzottak szerint - szükség van az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozására, ez kezdetben évi 2500 beteg esetében 500 millió forint.

A megye egészségügyi ellátásában dolgozók konferenciáját az idén 52. alkalommal rendezték meg. A kétnapos programon több mint 250-en - az alapellátásban, járóbeteg-ellátásban, városi kórházakban, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában és a Kaposi Mór Oktató Kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók - vesznek részt.

A konferencián, amelynek célja az egyes egészségügyi szolgáltatók munkájának megismerése és a tapasztalatok cseréje, több mint 60 előadást, valamint szakmai bemutatókat tartanak. A kardiovaszkuláris betegségek, a sürgősségi és az onkológiai ellátás mellett kiemelten foglalkoznak a prevencióval, továbbá az innovatív eljárások bevezetésével.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!