TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2012. március 7. 16:34

A Srbijagas szerb gázipari monopolcég és az orosz Gazprom közös tervek finanszírozásával foglalkozó vegyes vállalatban működő bankot állít fel.

Dusan Bajatovic, a szerb cég vezérigazgatója azt mondta szerdán, hogy az új bank 2012 végéig elkezd működni a szerb piacon. A közös bank felállításával kapcsolatban minden szükséges papírmunkával elkészültek, és már az előzetes szerződés is megszületett - jelentette be a szerb vállalati vezető.

Következő lépésként a kormánnyal kell majd tárgyalni - mondta Dusan Bajatovic. A szerb vállalatvezető szerint az orosz fél a közeljövőben Belgrádba érkezik, hogy aláírja a bankalapítással kapcsolatos különleges emlékeztetőt, majd a szerb kormánynak kell megtennie a lépést a szerződés véglegesítéséhez.

A Srbijagas és a Gazprom 2010-ben vegyes vállalatot alapított a Déli Áramlat szerbiai szakaszának a létrehozására. Szerbia jelenleg gázszükségletének gyakorlatilag egészét Oroszországból szerzi be a Magyarországon és Ukrajnán keresztül áthaladó egyetlen vezetéken.

A Déli Áramlat 400 kilométeres szerb szakaszának bekerülési költsége mintegy 1,8 milliárd euró.

A Srbijagas vezérigazgatója szerint novemberben vagy decemberben kezdik építeni a Déli Áramlat szerb szakaszát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.