2012. március 7. 16:34

A Srbijagas szerb gázipari monopolcég és az orosz Gazprom közös tervek finanszírozásával foglalkozó vegyes vállalatban működő bankot állít fel.

Dusan Bajatovic, a szerb cég vezérigazgatója azt mondta szerdán, hogy az új bank 2012 végéig elkezd működni a szerb piacon. A közös bank felállításával kapcsolatban minden szükséges papírmunkával elkészültek, és már az előzetes szerződés is megszületett - jelentette be a szerb vállalati vezető.

Következő lépésként a kormánnyal kell majd tárgyalni - mondta Dusan Bajatovic. A szerb vállalatvezető szerint az orosz fél a közeljövőben Belgrádba érkezik, hogy aláírja a bankalapítással kapcsolatos különleges emlékeztetőt, majd a szerb kormánynak kell megtennie a lépést a szerződés véglegesítéséhez.

A Srbijagas és a Gazprom 2010-ben vegyes vállalatot alapított a Déli Áramlat szerbiai szakaszának a létrehozására. Szerbia jelenleg gázszükségletének gyakorlatilag egészét Oroszországból szerzi be a Magyarországon és Ukrajnán keresztül áthaladó egyetlen vezetéken.

A Déli Áramlat 400 kilométeres szerb szakaszának bekerülési költsége mintegy 1,8 milliárd euró.

A Srbijagas vezérigazgatója szerint novemberben vagy decemberben kezdik építeni a Déli Áramlat szerb szakaszát.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.