<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A tavaly bevezetett oroszországi importtilalom ellenére az étkezési meggyből az előző évi mennyiség dupláját sikerült értékesíteni a külpiacokon - írta hétfői számában a Magyar Idők.

Egy átlagos évben 10-12 ezer tonna étkezési meggy hagyja el Magyarországot, míg az idén a becslések szerint 20-25 ezer tonnát vittek külföldre - olvasható a lapban.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke elmondta, hogy az embargó ellenére - kerülőutakon - az orosz piacra is eljutott az áru, emellett jelentősen megugrott a lengyel és a román kereslet a magyar meggy iránt.

Ledó Ferenc kitért arra, hogy a magyar gyümölcságazat jövedelmező évet zárt, de a nem öntözött ültetvényeken a termelők sem minőségben, sem mennyiségben nem tudtak megfelelő termést elérni.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.