2018. január 2. 13:09

Seszták Miklós közzétette, mennyi pénzt vihetnek haza az új kezekbe került Szerencsejáték Felügyeletnél dolgozók.

1 004 900 forint - maximum ennyi lehet a havi illetménye a Szerencejáték Felügyeletnél vezetői munkakörben foglalkoztatott köztisztviselőknek egy pár napja megjelent rendelet szerint. Vagyis nagyjából az államtitkárokkal megegyező összegre válnak jogosulttá, amennyiben az a döntés születik, hogy az adható legmagasabb illetménnyel ismerik el a vezető beosztásban dolgozó munkáját.

A felügyelet nemrég került át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, ezért az illetményekről szóló rendeletet is Seszták Miklós fejlesztési miniszter jegyzi. A Magyar Közlöny tavaly december 29-i számában megjelent dokumentum alapján a vezetői munkakörben foglalkoztatott köztiszviselő illetményét úgy kell megállapítani, hogy annak összege elérje a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben rögzített illetményalap 14-szeresét, de ne haladja meg a 26-szorosát.

Mivel az illetményalap - évek óta változatlan - összege 38 650 forint, a vezető beosztásban dolgozók 541 100 forint és 1 004 900 forint közötti összeget kereshetnek a Szerencsejáték Felügyeletnél a miniszter rendelkezése alapján.

Az I. besorolási osztályban foglalkoztatott köztisztviselők esetében 7-19-szeres sávot állapított meg a miniszter, vagyis náluk 270 550 forinttól 734 350 forintig terjed az alapfizetés összege. A II. besorolási osztályban a sáv 5-10-szeres, tehát 193 250 és 386 500 forint között kereshetnek ebben a körben a munkavállalók.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.