1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az ázsiai-csendes-óceáni térség (APAC) gazdasági kilátásait terhelő kockázattá vált az amerikai kereskedelmi politika protekcionista fordulatának növekvő esélye a Fitch Ratings pénteken Londonban ismertetett helyzetértékelése szerint.

A nemzetközi hitelminősítő felidézi, hogy Donald Trump amerikai elnök kilátásba helyezte Kína devizamanipuláns országgá minősítését, és azt, hogy jelentős vámokkal sújtja a kínai importot. Trump emellett bírálta az Egyesült Államok és Dél-Korea szabadkeresekedelmi egyezményét is.

Trump protekcionizmusa kereskedelmi háborúhoz vezethet
 

A Fitch Ratings közölte: tudomása szerint egyes republikánus tisztségviselők olyan adóreformot igyekeznek elfogadtatni, amely illetéket róna ki minden importra.
 
A hitelminősítő várakozása szerint Kína olyan ellenlépésekkel válaszolna, amelyek szintén vámokkal sújtanák az amerikai importtermékeket, és nem feltétlenül korlátozódnának erre. A Fitch szerint egy esetleges amerikai-kínai kereskedelmi háború hatásai az egész APAC-térségre átgyűrűznének.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!