TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A washingtoni képviselőház helyi idő szerint szerda este megszavazta a Barack Obama által beterjesztett, több évre szóló, soha nem látott nagyságú, összesen 825 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet.

A tervezetet, amelynek lényege Obama szavai szerint, hogy pénzt pumpálnak a gyengélkedő, több mint egy éve recesszióban lévő amerikai gazdaságba, 214 képviselő támogatta 188 ellenében.

Gyorsan és határozottan kell lépnünk, hogy újra munkahelyhez juttassuk az amerikaiakat, és ez a gazdaságot talpra állító terv pontosan ezt kezdi meg, a következő években összesen több mint hárommillió munkahelyet teremt, illetve őriz meg - írta az elnök közvetlenül a szavazás előtt ismertetett üzenetében.

A republikánusok egyöntetűen elutasították a csomagot. Azt kifogásolják, hogy az adócsökkentés csak a csomag kisebbik hányadát teszi ki - összesen 275 milliárd dollár értékű -, ennél jóval nagyobb - 550 milliárd dollár - a tervezett, többek között utak, hidak, építésére, iskolák és az egészségügy fejlesztésére fordítandó kiadásnövelés mértéke. A republikánusok csaknem fordított arányt képzeltek el; 478 milliárd dolláros adócsökkentést javasoltak.

A csomag életbe lépéséhez a szenátus jóváhagyása is szükséges. Már hétfőn megkezdődik a vita a felsőházban, ahol egy nagyobb kétpárti támogatottságnak örvendő, a képviselőház által most elfogadottnál jó 60 milliárd dollárral költségesebb javaslat körvonalazódik.

Obama a republikánus képviselőkkel és szenátorokkal tartott zárt ajtók mögötti keddi egyeztetésen állítólag azt mondta, kész elfogadni az előterjesztésen a törvényhozás által javasolt esetleges változtatásokat.

Demokrata párti törvényhozók úgy számoltak, a gazdaságösztönző lépések törvényjavaslatként február közepére Obama elé kerülhetnek aláírásra.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.