<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az idén 4,4 százalékos, jövőre 4,5 százalékos globális gazdaságnövekedést vár, januári előrejelzésével egyezően - jelentette az olasz ANSA hírügynökség az IMF áprilisban kiadandó Világgazdasági Kilátások jelentéstervezetére hivatkozva.

Az ANSA a jelentéssel kapcsolatban hangsúlyozza, hogy az még a líbiai harcok és a japán földrengés előtti adatokat tartalmazza.

A Nemzetközi Valutaalap januári előrejelzése szerint folytatódik a kétsebességű fejlődés a világgazdaságban: a fejlett államokban a növekedés lassú, a munkanélküliség pedig magas marad, és kockázatot jelentenek az euróövezet perifériáján keletkezett feszültségek, míg számos feltörekvő országban továbbra is gyors a növekedés, de fokozódik az inflációs nyomás, és megjelentek a gazdaság túlhevülésének jelei.

A nyersanyagárak tovább emelkedhetnek, és egyelőre nem áll meg az élelmiszerek robbanásszerű drágulása sem, az árak csak a 2011-es betakarítási időszakot követően mérséklődhetnek.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.