<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az idén 4,4 százalékos, jövőre 4,5 százalékos globális gazdaságnövekedést vár, januári előrejelzésével egyezően - jelentette az olasz ANSA hírügynökség az IMF áprilisban kiadandó Világgazdasági Kilátások jelentéstervezetére hivatkozva.

Az ANSA a jelentéssel kapcsolatban hangsúlyozza, hogy az még a líbiai harcok és a japán földrengés előtti adatokat tartalmazza.

A Nemzetközi Valutaalap januári előrejelzése szerint folytatódik a kétsebességű fejlődés a világgazdaságban: a fejlett államokban a növekedés lassú, a munkanélküliség pedig magas marad, és kockázatot jelentenek az euróövezet perifériáján keletkezett feszültségek, míg számos feltörekvő országban továbbra is gyors a növekedés, de fokozódik az inflációs nyomás, és megjelentek a gazdaság túlhevülésének jelei.

A nyersanyagárak tovább emelkedhetnek, és egyelőre nem áll meg az élelmiszerek robbanásszerű drágulása sem, az árak csak a 2011-es betakarítási időszakot követően mérséklődhetnek.

MTI