TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalatoknál a pénzügyi-controlling mellett a funkcionális-egységek is jelentős controlling tevékenységet folytatnak. Egy ilyen funkcionális terület az informatika, mely ma már szinte mindenhol kulcsterület.

5. Eszközigény- és beszerzés-kezelés (Purchasing)

A felhasználók által benyújtott eszköz- illetve komponens-igények, valamint a tervezett beszerzések jóváhagyását, bonyolítását és telepítését, konfigurálását követő workflow.

6. Informatikai képzés kontrollja

A felhasználók által benyújtott képzési-, továbbképzési-igények jóváhagyását, beszerzését és telepítését, konfigurálását követő workflow.

7. Vezetői jelentési-rendszer (VIR)

Az IT-controlling beszámoló rendszer kialakítása. Az IT-rendszer teljesítményének és költségeinek mérése. A különböző vezetői szintekre, különböző jelentések készítése. Jelentésminták.

8. Gazdálkodás

Az informatika-controller az aki ismeri mind az informatikai, mind a pénzügyi - számviteli - üzemgazdasági szakterületeket és összekapcsolja a költségeket a teljesítményekkel, a normatív adatokat a tényadatokkal és értékeli az eltéréseket egy szükséges vezetői beavatkozás megtételéhez. Előkészíti az informatikai beruházásokat és fejlesztéseket pénzügyi - üzemgazdasági szempontból. Követi a beszerzéseket. Részt vesz az éves budget tervezésben, megindokolja a működési és fejlesztési költségek szükségességét a vezetőség felé.

A fenti témakörökben a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő, átfogó képet kívánunk átadni a hallgatóknak, hogy cégüknél az IT controlling rendszert kiépítsék és avval hatékonyan támogassák a IT vezetők munkáját.


A szerző a BSM Informatika munkatársa

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.