TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. május 18. 04:04

Egyre több olyan ügyfél is a fizetésképtelenséggel küszködik, aki nem nullaszázalékos kezdő részlettel és 120 havi futamidővel vett fel hitelt gépkocsi vásárláshoz - írja a keddi Népszava.

Számunkra az a megdöbbentő, hogy miért nem részesülhetnek a devizahitelek forintra átváltását támogató programból az autóvásárlók – mondta Lénárd Mariann. A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete főtitkára szerint azon el kellene gondolkodni, hogy a bedőlt autó-devizahitel az ingatlanra felvett kölcsönhöz hasonló veszélyhelyzetet okozhat a családoknál.

Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke úgy véli, a válságot megelőző időszakban az új autók 70 százalékát vásárolták meg hitelre és 90 százalékukat devizában. Az autó devizahitelek forinthitelre váltásának költségeit az ingatlanosokhoz hasonlóan az ügyfelek, a pénzintézetek és az állam között kellene megosztani - tette hozzá.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.