TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. március 9. 08:54

A NAV kommandója a magyar vonatkozású információkat elemzi.

Beindultak az off-shore vadászok

Az adóparadicsomokban tartott magyar vagyonok felkutatásáról kérdezték Tállai Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettesét a parlamentben. Az írásban feltett képviselői kérdésre az adóügyekért felelős államtitkár közölte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban megkezdte működését a szakértői munkacsoport, amelynek az off-shore ügyek felgöngyölítése, a magyar vonatkozású információk elemzése a feladata.

Tállai szerint a NAV teljes eszközrendszerével szisztematikusan, a magánszemélyeket és a cégeiket is érintően vizsgálja, történt-e Magyarországon adóeltitkolás, és megteszi a megfelelő lépéseket azok megadóztatása érdekében.

A válasz arra is kitér, hogy Magyarország adóügyi információcsere partnereinek száma meghaladja a százat. Idéntől több mint 70 országból, köztük számos adóparadicsomból érkezhetnek hozzánk automatikus információcsere keretében magyar illetőségű személyek pénzügyi számlainformációira vonatkozó adatok. Ezen kívül Magyarország tavaly áprilisban csatlakozott a G5-ök által kezdeményezett, a tényleges haszonhúzókra vonatkozó információk automatikus cseréjét célzó kezdeményezéshez is.

Ezeken túl az Európai Bizottság is lépéseket tervez: tavaly januárban közzétette az adóelkerülés elleni intézkedéseket tartalmazó csomagját és készül a nem együttműködő harmadik államok listája is. Magyarország pedig kezdeményezőként lépett fel a multinacionális internetes vállalkozások adóelkerülése ellen – írja Tállai.

A miniszterhelyetteshez Schneider Tamás jobbikos képviselő fordult kérdéseivel. Szerinte évente 200-300 milliárd forint tőkekivonás történik a magyar gazdasági és politikai elit köreiből, a külföldön tartott off-shore vagyont pedig 3000 milliárd forintra becsülik a szakértők.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.