Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A NAV kommandója a magyar vonatkozású információkat elemzi.

Beindultak az off-shore vadászok

Az adóparadicsomokban tartott magyar vagyonok felkutatásáról kérdezték Tállai Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettesét a parlamentben. Az írásban feltett képviselői kérdésre az adóügyekért felelős államtitkár közölte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban megkezdte működését a szakértői munkacsoport, amelynek az off-shore ügyek felgöngyölítése, a magyar vonatkozású információk elemzése a feladata.

Tállai szerint a NAV teljes eszközrendszerével szisztematikusan, a magánszemélyeket és a cégeiket is érintően vizsgálja, történt-e Magyarországon adóeltitkolás, és megteszi a megfelelő lépéseket azok megadóztatása érdekében.

A válasz arra is kitér, hogy Magyarország adóügyi információcsere partnereinek száma meghaladja a százat. Idéntől több mint 70 országból, köztük számos adóparadicsomból érkezhetnek hozzánk automatikus információcsere keretében magyar illetőségű személyek pénzügyi számlainformációira vonatkozó adatok. Ezen kívül Magyarország tavaly áprilisban csatlakozott a G5-ök által kezdeményezett, a tényleges haszonhúzókra vonatkozó információk automatikus cseréjét célzó kezdeményezéshez is.

Ezeken túl az Európai Bizottság is lépéseket tervez: tavaly januárban közzétette az adóelkerülés elleni intézkedéseket tartalmazó csomagját és készül a nem együttműködő harmadik államok listája is. Magyarország pedig kezdeményezőként lépett fel a multinacionális internetes vállalkozások adóelkerülése ellen – írja Tállai.

A miniszterhelyetteshez Schneider Tamás jobbikos képviselő fordult kérdéseivel. Szerinte évente 200-300 milliárd forint tőkekivonás történik a magyar gazdasági és politikai elit köreiből, a külföldön tartott off-shore vagyont pedig 3000 milliárd forintra becsülik a szakértők.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.