2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Az Adóhivatal eddig is minden évben elkészítette irányelveit, amelyek alapján az ellenőrzést végezte. Az idei évben azonban ezt nyilvánosságra is hozták.

Irányelvek már vannak, sőt ezeket meg is ismerhetik az érintettek. Az Adóhivatal eddig is minden évben elkészítette irányelveit, amelyek alapján az ellenőrzést végezte, ezt azonban nem hozták nyilvánosságra. Most már bárki megtekintheti, például az Interneten, a hivatal honlapján.

Az irányelvek rögzítik, hogy az egyes adónemeknél, áfa, személyi jövedelemadó, társasági adó, termékdíj és így tovább, mire terjed ki az ellenőrök figyelme. Az is megtudható, hogy mely tevékenységek, foglalkozások számíthatnak különös érdeklődésre az idén. Ennek megfelelően az APEH elnöke elárulta, hogy idén elsősorban az ingatlanberuházók, -forgalmazók, -hasznosítók és alvállalkozóik számíthatnak széles körű, kiemelt vizsgálatra, de fokozottan fogják ellenőrizni a személyszállítókat is. Szintén rendszeres vizsgálatnak vetik alá a 3000 legnagyobb adózót, amelyek körét a 325,5 millió forint feletti adóbefizetők alkotják.

Király László György azt is hozzátette, a kidolgozott irányelvek mellett, az adózók mintegy 5 százalékát véletlenszerűen választják ki ellenőrzésre. Az adóhivatal vizsgálatainak többsége, 61,5 százaléka a bevallások utólagos ellenőrzését jelenti. Továbbra is lesznek olyan nagy adózók, akiket rendszeresen vizsgálnak. Ezeket a társaságokat legalább kétévente kontrollálják. Az Adóhivatal sajtótájékoztatóján közölték, hogy csaknem 60 ezren választották az egyszerűsített vállalkozói adót. Az "evások" mintegy fele fővárosi vagy Pest megyei.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.