TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az ősszel módosuló csődtörvényben változik a felszámolókra vonatkozó szabályozás. Bővülnek és szigorodnak az összeférhetetlenségi rendelkezések, több információt nyújt majd a felszámolói nyilvántartás - írja a Világgazdaság.

[ajanlo=474][igazitas=left/]Változnak a felszámolóvá válás és a tevékenység feltételei is, szem előtt tartva, hogy egy cég megmentése, újjászervezése vagy a cég gazdaságból történő szakszerű kivezetése a hitelezői érdekek érvényesítésével speciális szaktudást igényel. Szigorodnak az összeférhetetlenségi rendelkezések, és új adatokkal bővül a felszámolók nyilvántartása is.

A tervek szerint az a gazdasági társaság vehető fel a felszámolói névjegyzékbe, amely legalább két szakirányú alkalmazottat foglalkoztat, és megfelel további követelményeknek is, például nincs köztartozása, nem folyik ellene csődeljárás, felszámolás, vezető tisztségviselőjének nincs kétes üzleti hírneve. A leendő jogszabály felsorolja a felszámoló cég által nem végezhető tevékenységeket is, így például az nem foglakozhat ingatlanközvetítéssel és faktoringügyletekkel. A felszámoló személyére is több kizáró ok vonatkozik. Nem jelölhető az, aki érdekelt az adósnál vagy az adós vagyonának megszerzésében.

A törvény-előkészítők arra törekednek, hogy a hitelezők a felszámolóra vonatkozó minden lényeges adatot megismerhessenek. A javaslat ősszel kerül a kormány, majd a parlament elé. A felszámolókra vonatkozó rendelkezések azonban nem a törvény új szabályaival egyidejűleg, hanem kétévi felkészülési idő után, 2007 végéig lépnének hatályba - számol be a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.