2p

Csökkent az Európai Unió és az euróövezet ipari termelése havi szinten novemberben az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett adatai szerint.

Novemberben az előző havihoz képest, szezonális kiigazítással, 0,7 százalékkal csökkent az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése, az Európai Unió (EU) 28 tagállamának ipari termelése pedig 0,6 százalékkal esett.

Az előző hónapban, októberben az euróövezet ipari termelése havi bázison 0,8 százalékkal, az EU ipari termelése pedig 0,6 százalékkal nőtt. 2014 novemberével összevetve az euróövezetben 1,1 százalékkal, az EU-ban 1,4 százalékkal nőtt az ipari termelés.

Az ipari termelés legnagyobb mértékű havi növekedését Görögországban (3,3 százalék) és Szlovákiában (1,9 százalék) regisztrálták novemberben. A legnagyobb mértékben a portugál (-4,9 százalék), a máltai (-3,7 százalék) és a holland (-3,1 százalék) ipari termelés csökkent novemberben az előző havihoz képest.

Éves összevetésben Írország ipari termelése nőtt novemberben a legnagyobb mértékben, 14,2 százalékkal. Sorrendben 11,9 százalékkal Szlovákia, és 7,1 százalékkal Magyarország következik - közölte az Eurostat. A legnagyobb éves csökkenést a holland (8 százalék) és az észt (6,2 százalék) ipari termelésben jegyeztek fel novemberben.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!