Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyar állami közbejárással mentenének meg egy vajdasági magyar céget a megszűnéstől, és ezzel magyar cég is részt venne a szerbiai privatizációban.

Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos hétfőn Belgrádban Zeljko Sertic gazdasági miniszterrel tárgyalt az érintett vajdasági agrárcég privatizációjáról.

A zentai Mezőgazdasági Rt. több mint egymilliárd dináros (1 dinár= 2,59 forint) tartozást halmozott fel, a céggel szembeni csődeljárás már befejeződött, a vállalat privatizációja azonban még nem kezdődött el.

A vállalat vagyonát a miniszteri biztos tájékoztatása szerint mintegy 541 hektár saját földterület, valamint a bérelt állami földterülethez tartozó több mint 2400 hektárt lefedő öntözőrendszer képezi.

Budai Gyula tájékoztatása szerint a vajdasági vállalatot egy szintén mezőgazdasági tevekénységgel foglalkozó magyar cég vásárolná meg, a magyar fél célkitűzése pedig az lenne, hogy a magánosítást ne pályázat útján, hanem egy Magyarország és Szerbia közötti megegyezéssel folytassák le. A vállalat fennmaradásával közel kétszáz magyar dolgozó tarthatná meg munkahelyét.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak elengedhetetlenül fontos szerepe van abban, hogy segítse azokat a magyar cégeket, amelyek részt akarnak venni a szomszédos országok privatizációjában - fogalmazott Budai Gyula.

A miniszteri biztos aláhúzta: ha egyszer sikerül egy magyar cégnek részt vennie a szerbiai privatizációban, akkor talán a többi magyar cég is nagyobb bizalmat mutat majd. Reményét fejezte ki, hogy más cégek is érdeklődnek majd, hiszen Szerbia közel van, számos vajdasági vállalat privatizációját tervezik, és ráadásul magyar nyelvterületről van szó.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.