TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Úgy tűnik, a görögök körüli huzavonában, ha pénzügyileg nem is jelentős, pszichikailag ugyanakkor fontos döntést hoztak csütörtökön a norvég politikusok. Kijelentették ugyanis, hogy nem hajlandók tovább finanszírozni Görögország megmentését.

Látszólag jelentéktelen bejelentést tett csütörtökön a norvég külügyminiszter, amikor arról nyilatkozott, hogy országa nem hajlandó részt venni Görögország pénzügyi megmentésében. A skandináv ország ugyan gazdag, komoly tartalékokkal rendelkezik, ám miután nem tagja sem az eurózónának, sem az Európai Uniónak, elvileg a görög kérdés nem az ő asztaluk.

Pénzügyi szakértők ugyanakkor felhívják a figyelmet a döntést követő kommentárra. A svájci NZZ Online információ szerint Norvégia azért állítja le a segélyezést, mert Görögország nem teljesítette a folyósítás feltételeit.

Érdekesség, hogy a görögök szerdán jelentették be azt a szándékukat, hogy a korábban ígért összegnél jóval nagyobb megszorító csomagot léptetnének életbe. Jeórjiosz Papakonsztantinu pénzügyminiszter tájékoztatása szerint a kiadáscsökkentés és bevételnövelés 6 milliárd eurót fog kitenni, míg korábban csak egy hárommilliárd eurós csomagról volt szó, de európai partnereik nyomására "emelték a tétet". A pénzügyminiszter szerdán kifejtette, a pótlólagos megszorításokra azért van szükség, hogy a görög kormány tartani tudja korábbi vállalását, azaz az idei évre tervezett 7,5 százalékos államháztartási hiányt.

Más kérdés, hogy sokak szerint a megszorítások nem segítenek a görögökön, mivel azok tovább erősítik a gazdasági recessziót, aminek eredményként a GDP arányos hiány, illetve adósság nemhogy csökkenni, de egyenesen növekedni fog.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.