2017. február 10. 14:16

15 órától tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Várkert Bazárban. Az eseményt kövesse nálunk!Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

15:58 - Zárszó

Magyarországnak sikerült átlépnie az önsajnálat kultúrájából a cselekvés kultúrájába. Orbán szerint a jó kormányzás úgy viszi célhoz az embereket, hogy mikor megérkezünk, a nép azt gondolja, nem is volt szükség a vezetőjére. 

Orbán azt kívánja legyen olyan a 2017-es év, hogy azt gondoljuk, ment ez mint a karikacsapás. 

15:55 - Jól vezette az országot a kormány?

Orbán szerint már csak ez az egy, ami kérdés. Lehet béremelés, adócsökkentés, teljes foglalkoztatás, lgyen bármilyen vastag vaj a kenyéren, a magyar ember azt gondolja, szeretném én látni azt a kormányt, amellyel meg vagyok elégedve - utalt itt az örök elégedetlenkedőkre, viszont szerinte nem szabad sem megsértődni, sem elbizonytalani a kritikákon. 

15:49 5 nagy támadás várható

Új nemzeti politikára lesz szükség, hiszen 5 nagy támadást kell kivédeni

1) Tavasszal meg akarja tiltani a rezsicsökkentést, a terv már az asztalon, mellyel elvennék a tagállamok ármegállapítási politikáját.
2) Migráció is napirenden van. Hiába vet fel megoldhatatlan terrorveszélyt, Európában korlátlanul mozoghatnak, amíg ügyüket véglegesen el nem bírálják. Az idei év kédése: őrizetbe vegyük-e őket a döntésig.
3) Nemzetközi szervezetek erősödő aktivitása. Ez gondot okoz, hogy titokban külföldi pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. Engedünk-e az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek. Itt nem a civilekről, hanem fizetett aktivistákról és magyar irodáiról van szó. Itt nagy testű ragadozók úszkálnak a vízben - gondolt itt Soros Györgyre is.
4) Adót emelni lehet Brüsszel szerint, adót csökkenteni már nem, ezért kérdés, hogy hagyjuk-e hogy beleszóljon Brüsszel az adópolitikánkba
5) Brüsszel támadás alá veheti a munkahelyteremtő támogatásokat is, amit több ország is használ.

15:48 - Robotika, jaj, mi lesz ebből?

Az istenkísértés határmezsgyéjén járunk Orbán szerint, hiszen az élettudományokba is utat tör magának a robotika.

15:44

Most kell szerénynek lenni, mert most van mire. 

Fejtörést a holnapután okoz Orbánnak, mi lesz a magyarokkal 15-20 év múlva?  A változás időtávja ugyanis évtizedes, a családpolitikában, a gyermekvállalás terén még nincs áttörés Orbán szerint. 

Vajon neveljük-e a gyermekeinket nemzeti igazságérzetre, hazafias érzelmekre és megértik-e, hogy csak akkor maradhatunk meg független nemzetként, ha mindenek előtt magyarnak valljuk magunkat. Az iskoláinkban ezt meg kellene tanítani. Erre még nem látja a garanciát Orbán.

15:40 - Előre is kell nézni

A magyarok jövője - a diákoké és a nyugdíjasoké is - biztosítva van. Ezt nem ajándékba kaptunk az erősödést, nem mások fújják a szelet a vitorlákba.

Orbán szerint mindenkinek lesz hamarosan munkája, vagyis elérjük a teljes foglalkoztatottságot. Személyesen elköteleződött amellett, hogy egy gyerek se nőjön fel úgy, hogy nem látja a szüleit dolgozni. 

Katasztrófavédelmiek, rendőrök a helyükön és Orbán szerint a katonák alig várják, hogy Európa egyik meghatározó hadseregében szolgáljanak.

Béremelések, adósságcsökkentés, ingyen étkeztetés, növekvő gazdaság - eljött a sikerek és eredmények felsorolása, mely elengedhetetlen eleme a kormányfő évértékelőinek. 

A biztonságos fejlődéshez szükséges külpolitikai és klgazdasági megállapodásokat is megkötöttük már.A holnap miatt nincs okunk idegeskedni: a családok talpra fognak állni és anyagilag is összefogják szedni magukat.

15:37 - Épp ideje volt!

2016-ban az alsó középosztálynál, a munkából élő, de keveset keresőknél is megmodzult az élet. Nőnek a bérek, csökken a scaládok adóssága, egyre többet vásárolhatnak. "Épp ideje volt". Ez nem alamizsna, hanem igazi munkabér, tisztelet eredménye. 

Képesnek kell lennünk arra, hogy a saját országunkat mi tartsuk fönn!

Ilyen átlagfizetések sehol máshol nincsenek

15:34 - Vissza a hazai vizekre

Mi már túl vagyunk a lázadáson, a többiek hozzánk képest első bálozók. "Elsőként lázadtunk fel ugyanis 2010-ben, és két év verejtékes munkájával felépítettük a gazdasági rendszerünket, mely a mi észjárásunkból, hagyományainkból kovácsolt rendszer". Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere, melyben egymást segítve akarunk boldogulni.

Újra kellett húzni a politika és a gazdaság, az állam és a piac közötti határokat, úgy hogy a rendszer ne inogjon meg. A politika stabilitása különösen fontos. Amikor megingott a politika, abból a történelemben nem történt jó. A politika stabilitása ezért most a legfontosabb. 

Lázadtunk az IMF, a devizahitelek, a munkanélküliség ellen is többek között. 4 éve folyamatosan növekszik a magyar gazdaság és immár 700 ezer új munkahely jött létre 2010 óta. 

15:31 - Fricska

Ha valaki nem tartja kellően elfogulatlannak a köztévét, kapcsoljanak amerikai csatornákra, felüdülés lesz visszakapcsolni - mondta Orbán.

15:26 - Miért fordult az elégedetlenség lázadásba?

„Az érvelésalapú demokrácia helyét a korrektségalapú demokrácia vette át" Nyugaton, a politikai korrektséget pedig a nyitott társadalmak gondolatrendőrségének nevezte Orbán.

A liberális irányzat szembefordult a demokrácia intézményével. Politikai síkon a nyitott társadalom az jelenti, hogy a valódi hatalmat a választott képviselők helyett például a senkiáltal meg nem választott nemzetközi szervezetekhez irányítják.

Gazdasági értelemben azt jelenti, hogy az országokat pályaudvarrá alakítják, mindenki szabadon járkálhat ki és be, a rókákat beengedik a tyúkólba, hogy szabadon versenyezzenek. Arról pedig senki nem tehet, hogy a rókák folyamatosan nyernek.

15:23 A harang értünk is szól

A nyugati emberek úgy tűnik, nemzedékekre eldőlhet a sorsuk, és ebben semmi patetikus túlzás nincs.  Lesz-e joguk a saját kultúrájukhoz, meg tudják-e védeni a szellemi javakat,tisztességel megfizetett munkához jutni, gyarapodni, családot nevelni és méltósággal megöregedni. 

Hiába a jólét gazdasága, a jövő most árnyékot vet a jelenre, mely hosszú és sötét. És ezt nem az egykori szovjet propaganda mondatja, ezt most ők mondják saját helyzetükről. 

A hadállások 2016-ban éles kontúrokkal rajzolódtak ki. A középosztály fellázadt a vezetők ellen.

(Fotó: MTI)

15:21

Meleg a pite - elhangzott az első focis hasonlat. Az eddig választékos, árnyalt, világpolgár vezetők, ellenzékiek és kormánypártiak egyaránt a hazájuk megmaradásukról, a migránsáradatról beszélnek. Innen nézve úgy tűnik Orbán szerint, mintha elment volna az eszük.

15:15 

Orbán szerint izgalmas év volt 2016 és 2017 is hasonlónak ígérkezik. Szerinte egy két-éve még senki sem gondolta volna, hogy a történelem majd ilyen irányt vesz, és „fityiszt mutat" mindenkinek, aki azt hitte, hogy a globális-liberális világrend megváltoztathatatlan.

2016-ban fellázadtak azok, akiket nem szoktak megkérdezni, akik gyengének és kiszolgáltatottnak látszottak, és „a politikai korrektség keretében szájzárat kaptak."

Orbán Viktornak ez lesz a 19. évértékelő beszéde. A rendezvényt 1999-ben honosította meg Magyarországon. A rendezvényt szokás szerint Balog Zoltán nyitja meg, aki a Polgári Magyarországért Alapítvány vezetője.


mfor.hu