<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Szigorú szabályok mellett indulhat el a licit az állami területekért Jakab István, az Országgyűlés alelnöke szerint, aki egyben a földvásárlási programot kidolgozó Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének is az elnöke.

Jakab István a Magyar Időknek adott, a lap szombati számában megjelent interjújában azt mondta, bár az árverések részletes szabályait lefektető kormányrendelet még nem jelent meg, az már biztosan látszik, hogy a megyei kormányhivatalok által kijelölt helyen megtartott liciteken az ügyfél ügyvéddel jelenik majd meg, az árverés szabályszerűségét pedig közjegyző hitelesíti.

Az árverések szigorú kontroll mellett folynak majd, ezzel azt akarják üzenni a spekulánsoknak, hogy jobban járnak, ha távol maradnak.

Jakab István azt mondta, a gazdák 20 éves futamidővel 2,5 százalék alatti kamat mellett kaphatnak hitelt, a kölcsön fedezete maga a termőföld lesz, ugyanakkor 20 százalék önerő kell a vásárláshoz.

A Földet a gazdáknak program a teljes állami földvagyon mintegy 15 százalékát érinti, nagyjából 1,2 millió hektár erdő és 450 ezer hektár természetvédelmi terület állami tulajdon marad.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.