Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bár valamelyest javult a helyzet, még mindig nem múlt el a veszély a nemzetközi pénzpiacokon a világ gazdasági nagyhatalmainak pénzügyi vezetői szerint.

A G7 pénzügyi vezetői hét végi washingtoni tanácskozásukon ígéretet tettek: mindent megtesznek azért, hogy továbbra is erőteljes legyen a világgazdaság növekedése, és korlátozzák a jelzálogpiaci válságból eredő károkat.

A hét legfejlettebb ország (G7) pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek megbeszéléseit követő közös közlemény ugyanakkor hangsúlyozza: bár az utóbbi időben valamelyest javult a helyzet a nemzetközi pénzpiacokon, a veszély még egyáltalán nem múlt el, változatlanul nagy kilengések mutatkoznak a pénzpiacok működésében, s ezeket szoros figyelemmel kell kísérni.

Konkrét akcióprogramban nem állapodtak meg a pénzügyi vezetők, először fel akarják tárni a válsághoz vezető okokat. Ez lesz a feladata annak a testületnek, amely a központi bankok, szabályozó hatóságok, nemzetközi pénzügy szervezetek - így a Nemzetközi Valutaalap - képviselőiből áll, s vezetője az olasz központi bank elnöke. A Pénzügy Stabilitási Fórum elnevezésű testület jövő áprilisra készíti el jelentését, s tesz konkrét javaslatokat a problémák orvoslására.

Mindamellett a pénzügy vezetők már most felhívták a figyelmet arra, hogy legfőképpen a hitelminősítő intézeteknek és a bankoknak kell levonniuk a tanulságokat a válságból, s fontosnak tartották a pénzügyi szektor nagyobb ellenőrzését, működésének nagyobb átláthatóságát is.

Nagyobb átláthatóságot és világos működési alapelvek lefektetését sürgették a tanácskozás résztvevői az úgynevezett szuverén vagyonalapok, azaz az állami - elsősorban kínai, orosz, dubai, szaud-arábiai - kezelésben lévő befektetési alapok esetében is.

A pénzügyi vezetők gyorsabb ütemű jüanfelértékelésre szólították fel Kínát, ugyanakkor a közlemény konkrétan nem foglalkozik az euróval, a dollárral és a jennel.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.