<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Az őszi szemeszterben elindult a Dunaújvárosi Főiskola és a Hankook Tire közös duális főiskolai képzése, amelynek célja, hogy válaszolva az iparágban tapasztalható szakemberek iránti keresletre, a gumiabroncs-gyártáshoz kapcsolódó, versenyképes elméleti és gyakorlati tudással ruházza fel az főiskola mérnök hallgatóit.

A Hankook Tire Magyarország Kft. szerdai közleménye szerint a duális programot a főiskolán tanuló gépész-, anyagmérnök és műszaki menedzser hallgatóknak szánják.

Az első négy szemeszterben a főiskola megteremti a későbbi szakosodáshoz szükséges elméleti hátteret, az ötödik, majd a hatodik félévben pedig „Hankook-specifikus” tantárgyakkal bővül az órarend. Ezeket a kurzusokat a Hankook mérnökei dolgozták ki és tartják meg a hallgatóknak.

Azok a hallgatók, akik mindkét félévet teljesítik, a hetedik szemeszterben egy hozzájuk rendelt mentor felügyelete és támogatása mellett részt vehetnek a Hankook-gyár háromhónapos szakmai gyakorlatán.

A most indult képzésen felül több éve fut a Dunaújvárosi Főiskolán egy gumiipari szakmérnök posztgraduális képzés is, két féléves levelező tagozaton, ezt eddig 35 mérnök végezte el.

A Hankook Tire a világ több mint 180 országba szállítja termékeit, és több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült fel. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég már több mint kétezer alkalmazottat foglalkoztat és évente 13 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára.

A folyamatban lévő, harmadik beruházási ütem 2014-15-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nő.

A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.