2p

Az őszi szemeszterben elindult a Dunaújvárosi Főiskola és a Hankook Tire közös duális főiskolai képzése, amelynek célja, hogy válaszolva az iparágban tapasztalható szakemberek iránti keresletre, a gumiabroncs-gyártáshoz kapcsolódó, versenyképes elméleti és gyakorlati tudással ruházza fel az főiskola mérnök hallgatóit.

A Hankook Tire Magyarország Kft. szerdai közleménye szerint a duális programot a főiskolán tanuló gépész-, anyagmérnök és műszaki menedzser hallgatóknak szánják.

Az első négy szemeszterben a főiskola megteremti a későbbi szakosodáshoz szükséges elméleti hátteret, az ötödik, majd a hatodik félévben pedig „Hankook-specifikus” tantárgyakkal bővül az órarend. Ezeket a kurzusokat a Hankook mérnökei dolgozták ki és tartják meg a hallgatóknak.

Azok a hallgatók, akik mindkét félévet teljesítik, a hetedik szemeszterben egy hozzájuk rendelt mentor felügyelete és támogatása mellett részt vehetnek a Hankook-gyár háromhónapos szakmai gyakorlatán.

A most indult képzésen felül több éve fut a Dunaújvárosi Főiskolán egy gumiipari szakmérnök posztgraduális képzés is, két féléves levelező tagozaton, ezt eddig 35 mérnök végezte el.

A Hankook Tire a világ több mint 180 országba szállítja termékeit, és több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült fel. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég már több mint kétezer alkalmazottat foglalkoztat és évente 13 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára.

A folyamatban lévő, harmadik beruházási ütem 2014-15-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nő.

A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!