TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. január 11. 09:04

Stratégiai finanszírozó partnerségről állapodott meg a Synergon csoport és a Magyarországi Volksbank Zrt., ennek alapján a cégcsoport finanszírozási lehetőségei jelentősen megváltoznak a piacon hozzáférhető szűkös lehetőségekhez képest - tájékoztatta a Synergon pénteken.

A megállapodással a Synergon Integrator Kft.-nek összesen 1,54 milliárd forintos finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A megnyíló keretből 400 millió folyószámlahitel, 800 millió forint projekthitel, 340 millió pedig egyéb keret.

A közlemény szerint a Synergon csoportnak a hitelszerződés aláírásával összesen 2,84 milliárd forint többcélú hitelkeret áll rendelkezésére, amelyből a bankok által biztosított folyószámla- és projekt-hitelkeret 1,55 milliárd forint.

A Synergon 2011-ben olyan célokat tűzött ki maga elé, amelyek szerves része a cégcsoport piaci pozícióinak erősítése, a befektetési holding alapokon nyugvó működés megvalósítása. A Sberbank Europe AG leányvállalatával kötött stratégiai együttműködés, valamint a bank által biztosított finanszírozás jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a cégcsoport projektjeinek megvalósítása, és a tervezett akvizíciók területén is nagy biztonságot jelentő finanszírozási háttér álljon rendelkezésre - közölte a Synergon.

A megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a Synergon növekedése stabil és folyamatos legyen nemcsak a hazai, hanem akár a regionális infokommunikációs piacon is. A társaság a korábbi finanszírozó bankjaival, a Raiffeisen Bankkal és az MKB Bankkal az évenkénti szokásos módon újította meg pénzügyi kereteit - idézi a közlemény Sipos Leventét, a Synergon Informatika Nyrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.