2017. január 30. 14:52

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök a G20 csoport hamburgi csúcstalálkozója előtt, júliusban találkozhat egymással - jelentette be a Kreml hétfőn.

Putyin és Trump szombaton beszélt telefonon, ezzel kapcsolatban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak azt mondta, hogy az elnökök beszélgetése jó hangulatú volt.

"A jelenlegi helyzetben nem lehetséges bármilyen (az Oroszország elleni szankciók feloldásáról szóló) megállapodásról beszélni. Előbb meg kell állapodni a két elnök találkozójának időpontjáról és helyszínéről" - mondta.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a két elnök szombati telefonbeszélgetéséről azt mondta, hogy politikai értelemben és emberileg is jó volt, az egymás iránti kölcsönös tisztelet jegyében zajlott, igyekeztek erkölcsi prédikációk nélkül, a két ország nemzeti érdekeire támaszkodva tárgyalni.

Megegyeztek abban, hogy szakértői szinten folytatódik az egyeztetés a leendő találkozójuk időpontjáról és tartalmáról. A beszélgetés során számos olyan terület szóba került, ahol - az orosz külügyminiszter szerint - Moszkva és Washington érdekei megegyeznek.

A terrorizmus elleni harc mellett az ukrán és a szíriai válság is szóba került telefonbeszélgetésükkor. Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy elképzelhetőnek tartja menekültek számára kijelölt szálláshelyek létrehozását Szíriában. Ehhez véleménye szerint érdemes lenne együttműködni az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és más szervezetekkel.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.