TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Február 13-19 között folytatódik a sztrájk az önkormányzati hivatalokban.

Hétfőn ért véget a kétnapos sztrájk az önkormányzati hivatalokban, de már az újabb munkabeszüntetést szervezi a Magyar Köztisztiviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A következő demonstrációt február 13. és 19. között tartják, vagyis hosszabb ideig sztrájkolnak, mint januárban. Ha pedig akkor sem érkezik válasz a kormánytól, akkor márciusban még hosszabb időre függeszthetik fel a munkát a felhíváshoz csatlakozó hivatalokban.

A héten egyébként megint levélben fordult a miniszterelnökhöz az MKKSZ. Ez már a harmadik levél, amit a béremelési követeléseik érvényesítése érdekében küldtek Orbán Viktornak az elmúlt hónapokban. Az írás célja, hogy a kormány jelölje ki a tárgyaló felet a maga részéről, és kezdődjenek végre el az egyeztetések.

Ezzel párhuzamosan zajlik a parlamenti vitanap előkészítése a szakszervezet tájékoztatása szerint.

A februári sztrájk annyiban más lehet az előzőekhez képest, hogy a kezdeményezés támogatóit, a bérkövetelésben foglaltakkal egyetértőket is arra kéri az MKKSZ, hogy egységesen kék színű ruhába öltözzenek, vagy kék színű szalagot tűzzenek ki magukra azokon a napokon. Azokat a hivatali dolgozókat biztatják erre, akik a helyi szakszervezet, vagy kellő támogatottság (ami a munkahelyen a sztrájk megtartásához kell) hiánya miatt nem tudnak csatlakozni a sztrájkhoz.

"A február havi sztrájk napjaiban a kék szín legyen az összetartozás, a közös cél, a szolidaritás, az érdekszövetség kifejezésének színe!"- írták a honlapjukon olvasható felhívásukban.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.