2018. január 16. 14:05

Február 13-19 között folytatódik a sztrájk az önkormányzati hivatalokban.

Hétfőn ért véget a kétnapos sztrájk az önkormányzati hivatalokban, de már az újabb munkabeszüntetést szervezi a Magyar Köztisztiviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A következő demonstrációt február 13. és 19. között tartják, vagyis hosszabb ideig sztrájkolnak, mint januárban. Ha pedig akkor sem érkezik válasz a kormánytól, akkor márciusban még hosszabb időre függeszthetik fel a munkát a felhíváshoz csatlakozó hivatalokban.

A héten egyébként megint levélben fordult a miniszterelnökhöz az MKKSZ. Ez már a harmadik levél, amit a béremelési követeléseik érvényesítése érdekében küldtek Orbán Viktornak az elmúlt hónapokban. Az írás célja, hogy a kormány jelölje ki a tárgyaló felet a maga részéről, és kezdődjenek végre el az egyeztetések.

Ezzel párhuzamosan zajlik a parlamenti vitanap előkészítése a szakszervezet tájékoztatása szerint.

A februári sztrájk annyiban más lehet az előzőekhez képest, hogy a kezdeményezés támogatóit, a bérkövetelésben foglaltakkal egyetértőket is arra kéri az MKKSZ, hogy egységesen kék színű ruhába öltözzenek, vagy kék színű szalagot tűzzenek ki magukra azokon a napokon. Azokat a hivatali dolgozókat biztatják erre, akik a helyi szakszervezet, vagy kellő támogatottság (ami a munkahelyen a sztrájk megtartásához kell) hiánya miatt nem tudnak csatlakozni a sztrájkhoz.

"A február havi sztrájk napjaiban a kék szín legyen az összetartozás, a közös cél, a szolidaritás, az érdekszövetség kifejezésének színe!"- írták a honlapjukon olvasható felhívásukban.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.