2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tavaly november óta nem nőtt olyan gyorsan a magyar gazdaság, mint idén augusztusban a Világgazdaság mutatószáma, a gyorsulási irányadó (GYIA) szerint.

A lap csütörtöki számában közölte: augusztusban 2,7 százalékkal nőtt az index éves alapon a júliusi 2,6 százalékos növekedés után. A bővülést elsősorban a lakossági fogyasztás hajtotta, emellett az export is segítheti a gazdaságot, a beruházások visszaesését pedig az uniós források lehívása tompíthatja - írták.

A lendület a következő hónapokban is fennmaradhat, az év második felében 3 százalék fölé kerülhet a bruttó hazai termék (GDP) bővülésének üteme az elemzők szerint.

Kiemelték, hogy az index tíz komponense közül a többség felfelé húzza a mutatót, ami jelzi, kiegyensúlyozott a növekedés szerkezete.

Az alacsony inflációs környezet miatt a reálkamat alacsony, miközben a pénzkínálat növekszik, ami támogatja a gazdaság bővülését, és kedvezően hatott az indexre egyebek mellett a BUX emelkedése is. A reálgazdasági komponensek közül azonban a fogyasztási hitelállomány visszaesése lefelé húzta a mutatót - írták. A gazdaság motorja továbbra is a keresetek növekedése ami az alacsony inflációval párosulva folyamatosan növekvő fogyasztást tesz lehetővé - írta a Világgazdaság.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!