1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az orosz jegybank szerint az ország maga mögött hagyta a recessziót, és az év második felében beindul a növekedés.

A bank hétfőn közzétett havi jelentésében azt prognosztizálja, hogy a bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben 0,4 százalékkal, az év utolsó negyedében pedig 0,5 százalékkal bővül az előző három hónaphoz képest, ha a gazdaságot nem éri külső sokkhatás. Az év egészét tekintve azonban a GDP az idén még zsugorodik. Az orosz GDP tavaly az alacsony olajár és a nyugati szankciók miatt 3,7 százalékkal csökkent.

Ugyanakkor fennáll a veszély, hogy az infláció 2017-ben nem süllyed a célul kitűzött 4 százalékos szintre, ha a lakossági fogyasztás fellendül és megmaradnak a költségvetés költekezéséből származó kockázatok - áll az orosz jegybank havi jelentésében.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!