3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hétfőn a jelentkezők pontszámai derültek ki, ma este pedig a pótfelvételi ponthatárok fognak.

Augusztus 24-én kiderültek a pótfelvételizők pontszámai, augusztus 25-én estétől pedig megtudhatjuk, hogy kik azok, akik szeptembertől felsőoktatási hallgatók lesznek. A ponthatárok elérhetők lesznek a Felvi oldalán, továbbá azok, akik jelentkezéskor megadták mobilszámukat, SMS-t is kapnak az eredményről. Mintegy 7-9000 diák az, aki második körben próbál most bekerülni valamely felsőoktatási szakra a pótfelvételi eljárásban.
 
A rendes felvételi eljárásban egyébként a mintegy 111 ezer egyetemre vagy főiskolára jelentkezőből felvett 75 ezer felvételiző már júliusban megtudhatta, melyik magyar intézményben kezdheti majd meg felsőoktatási tanulmányait szeptemberben.
 
Mi van, ha nem sikerül? 
 
Amennyiben valakit nem vettek fel valamely alap- vagy mesterszakra, még mindig rendelkezésre áll számos lehetőség számukra. Ezen alternatívák közé tartozik például a felsőoktatási szakképzésre való jelentkezés lehetősége. Ezek a képzések valamely szakképzés elsajátítását teszik lehetővé, illetve jó alapozók lehetnek az egyetemi szakokra való bekerülést megelőzően is.
 
Ezek a leggazdagabb fociklubok
 
 
A felsőoktatási szakképzések esetében a különböző gazdasági szakok évek óta vezetik a népszerűségi listát a felvételizők és pótfelvételizők körében a munkaerőpiaci kereslet miatt. Ez az elhelyezkedés mellett a jövőbeli sikeres felsőoktatási felvételi miatt is hasznos lehet, ugyanis értékes pluszpontokat lehet vele szerezni, továbbá erősebb háttértudást is biztosítanak, így bekerülés után előnnyel indulhatnak a szakképzést elvégzett hallgatók.
 
Az OKJ-s képzésekben is rejlenek lehetőségek a tanulni vágyóknak, ugyanis rövid idő alatt, rugalmas időbeosztásban és 25 éves korig ingyenesen lehet piacképes szakmát szerezni velük. További jó hír, hogy az első szakképesítés megszerzésének képzési ideje alatt nappali tagozatos diákigazolványt, 20 éves korig családi pótlékot, illetve hiányszakma tanulása esetén, havi 10-30 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek az itt tanuló hallgatók. 
 
Az idei felvételi adatok alapján a 2016 szeptemberében induló felsőoktatási képzések közül a legnépszerűbbek a:
  • kereskedelem és marketing (2448 jelentkező)
  • turizmus-vendéglátás (2303 jelentkező)
  • gazdálkodási és menedzsment (2207 jelentkező)
  • pénzügy és számvitel (1478 jelentkező)
  • emberi erőforrások (1254 jelentkező)
  • nemzetközi gazdálkodási (1168 jelentkező)
  • csecsemő- és kisgyermeknevelő (1153 jelentkező)
  • kommunikáció és média (1075 jelentkező)
  • szociális és ifjúsági munka (1065 jelentkező)
  • jogi  (1042 jelentkező) szakmát adó képzések voltak.
mfor.hu
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!