2008. március 12. 07:29

A 2007-ben életbe lépett változtatások következtében Magyarország még előbbre lépett a legmagasabb adóterhelést érvényesítő országok listáján - írja a Világgazdaság.

Az OECD felmérése szerint hazánkban egy gyermektelen, árlagbért kereső munkavállaló esetében a személyi jövedelemadó valamint a különböző munkaadói és munkavállalói járulékok a teljes bérköltség 56,4 százalékát vitték el tavaly.

Egy évvel korábban Németország még megelőzte hazánkat, de azóta Budapest 2,5 százalékkal növelte, Berlin viszont 1,1 százalékkal csökkentette a terheket.

A két gyermeket nevelő párok - minden adót, járulékot és gyermeknevelési támogatást figyelembe véve - nálunk kevesebbet kapnak meg a rájuk jutó bérköltségből, mint bárhol az OECD-országokban. Az áfatörvény hétfőn elfogadott módosítását viszont előremutatónak nevezték a Világgazdaságnak nyilatkozó szakemberek. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.