<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Jelentős lökést adhat a Pest megyei települések fejlesztésének, ha 2020-ban sikerül leválasztani a megyét Budapestről - írja szombati számában a Magyar Idők.

A lap emlékeztet arra, hogy a jelenlegi uniós ciklusban a teljes központi régiót - Budapestet és Pest megyét együtt - kizárták a támogatásokból.

Essősy Zsombor, a Mapi Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezetője úgy fogalmazott, az életet jelentheti Pest megyének, ha 2020 után - Budapestről leválasztva - jelentősebb uniós forrásból indulhatnak be a fejlesztések.

Utalt arra, hogy a központi régió az évtized végéig mindössze kevesebb mint 300 milliárd fordíthat az összes budapesti beruházásra és a kis falvak fejlesztésére, ez az összeg pedig - mint fogalmazott - gyakorlatilag a nullával egyenlő.

Amíg a vidék jó része a következő években - az uniós pénzekből - megszépül és élhetőbb lesz, addig a fővároshoz közeli Pest megye leszakadó régióvá válik.

A szakember szerint most kell lépni azért, hogy ezen a helyzeten változtasson a kormány. Úgy látja, 2020-ig elég idő van arra, hogy elérjék az uniónál, hogy önállóan kezeljék Budapestet.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.