<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A kormány legújabb döntésével még 1,5 milliárdot ad a már eddig is milliárdokból elkészülő új Hidegkuti Stadionra.

A kormány arról döntött, hogy a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest létesítményfejlesztési programjának eredményes teljesítése érdekében, az Új Hidegkuti Nándor Stadion felépítésére irányuló beruházás teljeskörű megvalósításához, további 1530,5 millió forint forrást biztosít a klub részére. - olvasható az MTK honlapján.

A tájékoztatás szerint az Új Hidegkuti Nándor Stadion fejlesztésének előkészítési munkái teljeskörűen befejeződtek. A nyertes építész stúdió elkészítette az építési engedélyezési terveket, az építési engedélyt pedig 2015. május 22-én az illetékes hatóság kiadta. A bontási munkák is július 31-ével befejeződtek és jelenleg a tervezési és építési munkákat végző vállalkozó kiválasztására irányuló nyílt, nemzetközi közbeszerzési pályázat zajlik, és a napokban a beérkezett ajánlatok értékelése is befejeződik.

Korábbi sajtóhírek szerint a stadion építésére 3 cég esélyes:

  • a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt., mely a Fradi-stadiont építette, 
  • a Mészáros és Mészáros Kft., melyhez a felcsúti stadion köthető,
  • illetve a debreceni arénát építő Hunép.

A pályzaton ugyanis csak olyan cég indulhatott, mely

  • az elmúlt 5 évben legalább 3 milliárd forintért épített vagy újított fel stadiont,
  • illetve készített mér UEFA szabványnak megfelelő stadion kivitelezési terveket.
szerk.: az MTK - mint egyesület - egyébként nemcsak a stadionépítésre, de sportszakmai többletfeladatok ellátásához is jelentős összegű állami támogatást kapott a tavalyi adatok szerint. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától összesen 1,029 milliárd érkezett az egyesülethez, miközben összesen 1,7 milliárdos támogatásban részesült.

A tervek szerint az új stadionban a pályát 90 fokkal elfordítják a mostanihoz képest, így az a Hungária körúttal lesz párhuzamos. A stadion 5322 férőhelyes lesz, és a tervek szerint legkésőbb 2016. augusztus végén veheti majd használatba az MTK.

Az új stadionra eddig a kormány 4,8 milliárd forintot adott már, vagyis a mostani 1,5 milliárddal együtt immár 7,3 milliárdból készül el a legújabb fővárosi stadion és újul meg a környéke. A beruházás döntő részben állami forrásokból valósul meg.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.