2007. augusztus 2. 06:01

Váratlanul felforrósodott a koalíciós pártok közötti rég húzódó vita az ingatlanadó bevezetéséről. A nagyobbik kormánypárt képviselői ugyanis nem szeretnék bevezetni az új adónemet, írja a Napi Gazdaság.

Míg egy szerda reggel megjelent sajtóhír szerint Veres János pénzügyminiszter még állítólag azt mondta, hogy az ingatlanokra kivetett luxusadó felső határát százmillió forintról ötvenmillióra csökkentenék, addig az MSZP frakciójának vezető-helyettese tegnap már azt mondta, hogy a képviselők túlnyomó többsége semmilyen formában nem támogatja az ingatlanadó bevezetését, számolt be a Napi Gazdaság.

A luxusadó megbukott, így nincs sok értelme a kiterjesztésének, tudomásom szerint ilyen előterjesztésen nem is dolgozik a Pénzügyminisztérium - mondta el a Napi Gazdaságnak Horn Gábor koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár, az SZDSZ politikusa.

Horn ugyanakkor leszögezte, hogy a koalíciós megállapodás nyári kiegészítése, illetve a konvergenciaprogram nyomdokain haladva a pénzügyi tárca dolgozik az ingatlanadóval kapcsolatos előterjesztéseken, melyekkel az év végéig kell előállnia.