<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tárgyalásokat folytat az amerikai légierő két olyan Boeing 747-es repülő megvásárlásáról, melyeket eredetileg egy később csődbe ment orosz légitársaság rendelt meg, és ezeket elnöki különgépekké alakíthatják - jelentette szerda hajnalban az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség.

A repülőgépeket még 2013-ban rendelte meg a Transaero nevű orosz légitársaság, amely aztán 2015-ben csődbe ment, és a gépeket végül nem vette át. A két gépet jelenleg a Mojave sivatagban tárolja a Boeing, mert az ottani meleg, száraz levegő lehetővé teszi, hogy a gépeket a korrózió kockázata nélkül lehessen hosszabb ideig raktározni.
 

A légierő úgy nyilatkozott, hogy az üzlet hamarosan létrejöhet, a tárgyalások végső fázisban tartanak. A Boeing részleteket nem árult el, csak annyit mondtak: az a céljuk, hogy a légierő nagy értékű repülőgépet vehessen át, de ez ne kerüljön túl sokba az amerikai adófizetőknek.

Donald Trump amerikai elnök megválasztása után nem sokkal a Twitteren intézett kirohanást az elnöki különgépeket hagyományosan szállító Boeing ellen, mert sokallta a gép négymilliárd dolláros árát, s a megrendelés lemondását helyezte kilátásba.

A légierő hárommilliárd dollárt különített el két elnöki különgép beszerzésére, de az amerikai gyakorlat az, hogy ilyen beszerzéseknél csak a legritkább esetben éri el a végleges vételár a rendelkezésre álló költségkeretet.

Az Air Force One, amely csak akkor viseli ezt a hívójelet, ha az elnök a fedélzeten tartózkodik, nem hagyományos luxusrepülő; a gépről az elnök teljeskörűen képes ellátni hivatalát, szükség esetén akár atomcsapást is elrendelhet különgépe fedélzetéről.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.