<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az újratervezett költségvetést reálisnak tartják a szakértők, a hiány csökkentése fontos lépés a mostani válság leküzdéséhez. Hosszútávon azonban csak a strukturális reformok teremthetik meg a fenntartható növekedés lehetőségét.

A GDP 1 százalékos visszaesése reálisabb forgatókönyv a korábbiaknál, a kiadások csökkentése pedig mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a bizalom visszatérjen - mondta László Csaba, a KPMG adópartnere, volt pénzügyminiszter az MTI-nek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi bejelentéseire reagálva. Az ismertetett kiadáscsökkentő lépésekről László Csaba úgy vélekedett, hogy ezek nem tartós megoldások, a strukturális reformokra továbbra is szükség van.

A korábbi pénzügyminiszter elmondta: az adók terén jó lenne megmenteni azokat a korábban tervezett intézkedéseket, amelyek nem csökkentik a költségvetési bevételeket, ám jelentősen megkönnyítenék a vállalkozások életét. Az adórendszeren belüli átcsoportosításban László Csaba szerint nincs annyi tartalék, hogy azzal érdemi adócsökkentést lehetne megvalósítani, ehhez jelentős kiadáscsökkentésre volna szükség.

Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója pozitívan értékelte annak felismerését, hogy olyan mértékű legyen a hiány, amit finanszírozni tud az ország. Jónak tartotta, hogy a költségvetési tervezet ténylegesen csökkenő gazdasági teljesítményre épül, s emellett 2,6 százalékos hiányt céloz meg. A szakértő kiemelte: a mostani körülmények között különösen fontos, hogy olyan államháztartási hiányt vázoljon fel a kormányzat, ami belső forrásból finanszírozható.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.