2014. október 15. 08:31

A szerb miniszterelnök szerint országa nem fog bevezetni szankciókat Oroszország ellen, és senki sem parancsolhatja meg Belgrádnak, hogy "rombolja szét" jó kapcsolatait Moszkvával.

Aleksandr Vucic a TASZSZ hírügynökségben szerdán megjelent interjúban beszélt erről. Abból az alkalomból nyilatkozott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön részt vesz Belgrád felszabadításának 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

"Szerbiának senki sem parancsolhatja meg, hogy rombolja szét kapcsolatait az Orosz Föderációval" - szögezte le Vucic. Kifejtette, hogy a "szerb és az orosz nép nagyon közel áll egymáshoz", történelmi, kulturális és vallási szálak kötik össze, sok közös projektjük van, és Szerbia be akarja csalogatni az orosz befektetőket.

"Szerbia szabad és független ország, európai úton jár, de nem vezetett be és nem is fog bevezetni semmilyen szankciókat Oroszország ellen" - mondta Vucic.

A miniszterelnök kijelentette, hogy ő "racionális ember", így próbálja vezetni a szerb kormányt, mindent megtéve azért, ami a legjobb az országának.

"Nem titkolom az orosz partnereink előtt, hogy az európai utat követjük" - mondta a kormányfő, és megjegyezte, hogy sosem érzett nyomásgyakorlást Oroszország részéről.

Az Európai Unió neheztelése ellenére Szerbia meghívta az orosz elnököt a Belgrád felszabadításának 70. évfordulója alkalmából szervezett csütörtöki ünnepségre, amelyen Vlagyimir Putyin beszédet is mond.

Vucic az interjúban ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy Belgrád a Vörös Hadsereg "hatalmas támogatásának" köszönhetően szabadult fel, és ez Szerbia történelmének egyik legjelentősebb győzelme volt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.