<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szerb miniszterelnök szerint országa nem fog bevezetni szankciókat Oroszország ellen, és senki sem parancsolhatja meg Belgrádnak, hogy "rombolja szét" jó kapcsolatait Moszkvával.

Aleksandr Vucic a TASZSZ hírügynökségben szerdán megjelent interjúban beszélt erről. Abból az alkalomból nyilatkozott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön részt vesz Belgrád felszabadításának 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

"Szerbiának senki sem parancsolhatja meg, hogy rombolja szét kapcsolatait az Orosz Föderációval" - szögezte le Vucic. Kifejtette, hogy a "szerb és az orosz nép nagyon közel áll egymáshoz", történelmi, kulturális és vallási szálak kötik össze, sok közös projektjük van, és Szerbia be akarja csalogatni az orosz befektetőket.

"Szerbia szabad és független ország, európai úton jár, de nem vezetett be és nem is fog bevezetni semmilyen szankciókat Oroszország ellen" - mondta Vucic.

A miniszterelnök kijelentette, hogy ő "racionális ember", így próbálja vezetni a szerb kormányt, mindent megtéve azért, ami a legjobb az országának.

"Nem titkolom az orosz partnereink előtt, hogy az európai utat követjük" - mondta a kormányfő, és megjegyezte, hogy sosem érzett nyomásgyakorlást Oroszország részéről.

Az Európai Unió neheztelése ellenére Szerbia meghívta az orosz elnököt a Belgrád felszabadításának 70. évfordulója alkalmából szervezett csütörtöki ünnepségre, amelyen Vlagyimir Putyin beszédet is mond.

Vucic az interjúban ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy Belgrád a Vörös Hadsereg "hatalmas támogatásának" köszönhetően szabadult fel, és ez Szerbia történelmének egyik legjelentősebb győzelme volt.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.