1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Világgazdaság információi szerint a GVH kifejezett figyelmeztetése ellenére írta ki a főváros, illetve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a városnéző (hop on – hop off) buszok piacára szóló koncessziós pályázatot.

A lap beszámolója szerint a versenyhatóság levelet is írt Tarlós Istvánnak, arra figyelmeztetve a főpolgármestert, hogy a városnéző buszos szolgáltatások terén a monopolhelyzet sérti a versenyjogot.

A Népszabadság birtokába került levélből kiderül: a hatóság jóval a tenderkiírás előtt, július 13-án figyelmeztette a fővárost. Ennek ellenére tíz nappal később jelent meg a főváros közbeszerzési hirdetménye az Európai Unió közbeszerzési portálján. Méghozzá úgy, hogy a GVH által kifogásolt módon, egyetlen szolgáltatóra írták ki azt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!