1p

A Standard and Poor's (S&P) leminősítette 11 globális bank hitelbesorolását. Ez olyan bankokat érint, mint például a Citibank, a Deutsche Bank és a JP Morgant. A hitelminősítő a lépést az ágazati kockázatokkal és az egyre nagyobb gazdasági lassulással indokolta.

A Citibank, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs besorolását két-két osztályzattal, a Bank of America, a JP Morgan Chase, valamint a Wells Fargo minősítését egy-egy osztályzattal rontotta az S&P.

Az európai bankok közül egy-egy osztályzattal rontotta a Barclays, a Credit Suisse, a Deutsche Bank, a Royal Bank of Scotland és a UBS hitelminősítését.

Az HSBC Bank (amely az HSBC Holding része) hitelbesorolásán nem változtatott, de kilátását stabilról negatívra rontotta az S&P.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!