2014. július 2. 08:34

Az ING pénzügyi konszern tőzsdére vitte biztosítási részlegét, az NN Csoportot - közölte a holland nagyvállalat.

Részvényenként 20 eurós kibocsátási áron kezdődött meg az NN-papírok jegyzése szerda reggel az amszterdami Euronext tőzsdén. Az árfolyam rövid időn belül öt százalékkal, 21 euró fölé emelkedett.

A nyilvános tőzsdei részvénykibocsátás nagyjából 1,5 milliárd euró bevételt jelent az ING-nek, amely a nagy befektetői érdeklődés miatt a tervezett 70 millióról 77 millióra emelte a kibocsátott részvények számát.

A nyilvános részvénykibocsátással 71,4 százalékra csökken az ING részesedése az NN Csoportban. A holland pénzügyi konszern jelezte, 2015 végéig 50 százaléknál kisebbre kívánja csökkenteni részesedését az NN Csoportban, majd a fennmaradó részesedését is értékesíti 2016. december 31-ig, összhangban a korábban nyilvánosságra hozott átalakítási tervével.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!