2014. július 2. 08:34

Az ING pénzügyi konszern tőzsdére vitte biztosítási részlegét, az NN Csoportot - közölte a holland nagyvállalat.

Részvényenként 20 eurós kibocsátási áron kezdődött meg az NN-papírok jegyzése szerda reggel az amszterdami Euronext tőzsdén. Az árfolyam rövid időn belül öt százalékkal, 21 euró fölé emelkedett.

A nyilvános tőzsdei részvénykibocsátás nagyjából 1,5 milliárd euró bevételt jelent az ING-nek, amely a nagy befektetői érdeklődés miatt a tervezett 70 millióról 77 millióra emelte a kibocsátott részvények számát.

A nyilvános részvénykibocsátással 71,4 százalékra csökken az ING részesedése az NN Csoportban. A holland pénzügyi konszern jelezte, 2015 végéig 50 százaléknál kisebbre kívánja csökkenteni részesedését az NN Csoportban, majd a fennmaradó részesedését is értékesíti 2016. december 31-ig, összhangban a korábban nyilvánosságra hozott átalakítási tervével.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.