2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Seszták Miklós fejlesztési miniszter a Figyelőnek adott interjújában beszél az újabb rezsicsökkentés lehetőségéről.

A fejlesztési miniszter újabb rezsicsökkentésre is lát lehetőséget, viszont arról nem nyilatkozott, hogy mennyi lehet ennek mértéke. Véleménye szerint több tényezőtől függ:

  • az uniós kötelezettségszegési eljárás kimenetelétől,
  • a várható gázáraktól,
  • és attól, hogy az állami energiaportfólióval elérhető jobb szinergiák mekkora javulást eredményeznek a költséghatékonyságban.

A stratégia egyik kulcskérdése lesz ráadásul, hogy hol lesz az nemzeti közműszolgáltató helye, szerepe. A nagy cél az lesz, hogy 2018-tól közel 5 millió fogyasztó egyetlen közüzemi számláról értesüljön kiadásokról.

Egyelőre marad a Déli pályaudvar

Seszták Miklós arról is beszélt a Figyelőnek, hogy a gazdasági kabinet első ülésének és a kormányülésnek is a témája volt a Déli pályaudvar sorsa. A kérdésben az a konszenzus alakult ki, hogy egyelőre nem számol a kormány a bezárással. Azt viszont eldöntötték, hogy a MÁV működésével közvetlenül össze nem függő vagy már feleslegessé vált tevékenységeket, mint például a raktározás, megpróbálják elvinni a Déliből, ezzel tehermentesítve a pályaudvart. A személyszállítás marad, ezt egyelőre nem érintik a döntések.

Ezzel párhuzamosan a 4-es metró miatt kötelezettségek, illetve a tervezett nagykórház miatt bővítik a Kelenföldi pályaudvart, és felújítják a Nyugatit és a Keletit is.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!