<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az UniCredit bankcsoport vezérigazgatója szerint a bankoknak is ki kell venniük a méltányos részüket a teherviselésből, ugyanakkor bízik abban, hogy amikor beindul a növekedés, az adók is normalizálódnak. Federico Ghizzoni erről a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt.

Federico Ghizzoni a lap csütörtöki számában közölt interjúban elmondta: magyarországi látogatása során Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott. Megfogalmazása szerint fontos, pozitív kicsengésű megbeszélésen vannak túl, amelyben megismerhették egymás véleményét a magyar és a nemzetközi folyamatokról.

Megbeszélték mi legyen

"Áttekintettük az UniCredit magyarországi szerepét, és kitértünk a bank jövőbeni szerepvállalására is. A célunk ugyanúgy a növekedés, mint a magyar gazdaságnak. Szót ejtettünk például arról, hogy az UniCredit miként vállalhat nagyobb szerepet a vállalkozások, különösen a kkv-k hitelezésében és az exportjuk növelésében. Megerősítettük, hogy Magyarországot a legfontosabb piacaink között tartjuk számon" - ismertette.

A bankvezér beszélt arról is, arra számítanak, hogy az unió gazdasága ez év végén magához tér, és a korábbi GDP-csökkenéseket jövőre ismét a gazdasági növekedés követi majd. Ezt a kedvező irányt Magyarországra is érvényesnek tartják, itt is növekedést várnak 2014-ben.

A bankokat terhelő adók kapcsán kifejtette, hogy más országokban is találkozni lehet, ha nem is ugyanilyen, de hasonló törekvésekkel.

"Az adóknak pedig mostanában mindenhol ugyanaz a céljuk: a költségvetési egyensúly megteremtésének segítése. Én egyetértek azzal a véleménnyel, hogy a bankoknak is ki kell venniük a méltányos részüket a teherviselésből. Ugyanakkor bízom abban, hogy amikor beindul a növekedés, és kisebb nyomás nehezedik a büdzsékre, az adók is normalizálódnak" - fejtette ki.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.