TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Közel 9 ezer bejelentést kapott tavaly pénzmosás miatt az adóhatóság.

Elkészítette a tavalyi évről szóló jelentését a pénzmosásról és a terrorizmus finanszírozásáról a Nemzeti Vám- és Adóhivatal. A hatósághoz összesen 8786 darab bejelentés érkezett a szolgáltatóktól, a törvényi előírásokat követve. A határvámhivataloktól „cash control” tárgyában 245 darab, a felügyeletet ellátó szervektől 9 darab tájékoztatás érkezett. A külföldi pénzügyi információs egységektől 1421 megkeresés futott be, a nyomozó hatóságoktól és egyéb szervektől 819 jelzés érkezett – foglalta össze a NAV.

Ennél már kifinomultabb módszerek vannak 

Tavaly ennél kevesebb, 8369 bejelentés futott be a szolgáltatóktól, tehát a bankoktól, más, az ügyfelekkel kapcsolatban álló pénzügyi vagy jogi intézményektől. Az azt megelőző két évben viszont több megkeresést kellett feldolgoznia a hatóság Pénzmosás Elleni Információs Irodájának: 2014-ben 9618 ilyen esettel volt dolguk, 2013-ban pedig 12 855 jelzésnek kellett utánajárniuk.

Éven belül a legsűrűbb időszak az év eleje – január, február – volt, de májusban és szeptemberben is izzottak a vonalak. Ezekben a hónapokban 779 és 835 közötti megkeresést kapott az iroda.

A szolgáltatók közül természetesen a bankok futottak bele legtöbb alkalommal olyan helyzetbe, amikor jelenteniük kellett a tranzakciókról. Szám szerint 6969 ilyen eset történt az előző évben. Az egyéb pénzügyi szolgáltatók 680 alkalommal voltak kénytelenek az irodához fordulni, míg a pénzváltók 352 esetben továbbították a pénzmozgás adatait a hatóság felé. De még az ügyvédektől és a kaszinókból is jöttek jelzések, 3, illetve 4 alkalommal.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.