<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a napokban zárult közbeszerzési tenderen harminc százalékkal több koporsó elkészítésére adott megbízást.

Augusztusban számoltunk be arról, hogy  a debreceni A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. közbeszerzési pályázatot írt ki koporsók beszerzésére. 

A most megjelent értesítés szerint a tender sikeresen lezárult és ugyanaz a két cég szállíthatja a koporsókat a civis városnak a következő két évben, mint az előző kettőben:

  • a nyíradonyi Karsol Kegyeleti Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft. és
  • a nyíregyházi Keletfa Faipari és Kegyeleti Terméket gyártó Kft.

A megrendelt mennyiség azonban harminc százalékkal több, évente 562, azaz összesen 1124, szemben az eddigi évi 427-gyel, azaz összesen 854-gyel. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a Debreceni Köztemető a halálesetek emelkedésére számít, meglehet a koronavírus-járvány miatt.

A két cég egyébként összesen 77 millió 634 ezer forintért készíti el a koporsókat, ami valamivel több mint 69 ezer forintos egységárat jelent. Ez 2 ezer forinttal magasabb az előző két évinél. Ez körülbelül 3 százalékos drágulás. Ennél összességében jóval nagyobb mértékben, egy év alatt 12 százalékkal emelkedett átlagosan a temetkezés ára - írta meg Azénpénzem.hu.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.