<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Új gazdája lesz a honvédelmi miniszter személyében a sportügyeknek, amely eddig az EMMI alá tartozott.

Az ötödik Orbán-kormány esetében az új tárcák létrehozása mellett az egyik legnagyobb változást az jelentette, hogy a korábbi Emberi Erőforrások Minisztériumát szétszedték, és az alá tartozó feladatköröket szétosztották más minisztériumokhoz. A kormányfő számára az egyik legkedvesebb területnek korábban a sport számított, az állami támogatások legalábbis rendre erről tanúskodtak.

Orbán Viktor lesz valójában a sportminiszter? Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Orbán Viktor lesz valójában a sportminiszter? Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A terület eddig az EMMI alá tartozott, és Szabó Tünde, a korábbi olimpiai érmes sportoló államtitkárként felügyelte a területet. Az új felállásban ugyanakkor a honvédelmi tárcához kerül a sportpolitika, derült ki a Magyar Közlöny friss számából.

Gyakorlatilag hivatalosnak tekinthető, miután a Nemzeti Sport megírta, hogy a sportügyek felelőse Schmidt Ádám lesz. A politikus a közvélemény előtt jóval kevésbé ismert, mint a felesége. A háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin ugyanis az újdonsült államtitkár párja. Kissé komikus, hogy a sportlap írása szerint "valójában Orbán Viktor a sportminiszter, de legalábbis naprakész a terület legtöbb ügyével kapcsolatban és a fontosabb döntéseket is ő hozza meg".

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.