<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A japán jegybank elnöke megerősítette a központi bank elkötelezettségét a laza monetáris politika mellett, annak ellenére, hogy a jen gyengülésének megfékezése érdekében többen már a szigorításra szólították fel.

"Folytatnunk kell a jelenlegi laza politikát, mivel az infláció Japánban nem érte el a 2 százalékot" - mondta Kuroda Haruhiko az ország parlamentjének egyik bizottsága ülésén tartott beszédében hétfőn. Még nem jött el az ideje a szigorúbb politika megvitatásának - tette hozzá, ugyanakkor elismerte, hogy a jen közelmúltbeli ingadozása árt a gazdaságnak.

A gyenge jen ellenére sem szigorítanak. Forrás: Depositphotos
A gyenge jen ellenére sem szigorítanak. Forrás: Depositphotos

"A jen árfolyamának ingadozása nagyon éles volt az utóbbi időben. A jen jelentős gyengülése vagy az árfolyam éles mozgása negatív következményekkel jár az ország gazdaságára nézve" - mondta a japán jegybank első embere. A japán jegybank vezetője szerint a jen árfolyamának tükröznie kell a gazdaság helyzetét, és stabilabbnak kell lennie.