2020. június 3. 16:13
MTI

9 millió helyett "csak" 2 millió 760 ezerrel esett a foglalkoztatottak száma.

A szakértők által vártnál jóval kisebb mértékben csökkent a foglalkoztatás az amerikai magánszektorban májusban.

New York (Forrás: Depositphotos) New York (Forrás: Depositphotos)

Az ADP munkaügyiadat-feldolgozó intézet közlése szerint

az Egyesült Államokban májusban 2 millió 760 ezerrel csökkent a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma. Piaci elemzők lényegesen nagyobb, 9 milliós csökkenésre számítottak.

Az intézet az áprilisi adatot 20 millió 236 ezres mínuszról 19 millió 557 ezres csökkenésre korrigálta.

Az Egyesült Államokban március közepétől kezdtek el igazán szigorú intézkedéseket bevezetni a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében. Ennek hatására erős elbocsátási hullám indult.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó májusi munkaerőpiaci adatokat. Elemzők 8 milliós csökkenést jósolnak a foglalkoztatás területén az áprilisi 20 millió 537 ezres csökkenés után.

Ugyancsak pénteken hozzák nyilvánosságra a májusi munkanélküliségi adatot is.

Szakértők várakozása szerint a ráta 19,8 százalékra ugrott az áprilisi 14,7 százalékról. Márciusban még 4,4 százalék volt ez a mutató.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.