2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ezek alapján pedig szerintük felesleges azon aggódni, hogy a plasztikkártyán nem szerepel az oltóanyag típusa.

"Az uniós vakcinaútlevelet a tagállamok állítják ki, így minden beoltott magyar állampolgár meg fogja kapni, mindegy milyen Magyarországon engedélyezett vakcinával oltották be. Ezt a készülő szabályozás lehetővé teszi"

- írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délutáni közleménye.

Mint már egy ideje ismert, a koronavírus ellen már beoltott magyaroknak a kormány kiállít és postáz egy oltottságot igazoló védettségi igazolványt, melyen azonban nem szerepel az, hogy adott magyar milyen típusú vakcinát kapott. Pedig ez az adat azért lehet fontos, mert az Európai Unió egyelőre sem az orosz Szputnyik V, sem a kínai Sinopharm vakcinát nem engedélyezte, miközben itthon már mindkettővel oltanak. 

Az aggódó hangok azt hozzák fel a magyar védettségi igazolvány kritikájaként, hogy mivel a kártya alapján nem lehet beazonosítani a megkapott oltás típusát, és az unió esetleg a későbbiekben sem engedélyezi az orosz és/vagy a kínai szérumot, akkor a magyarok lehet, hogy nem fognak tudni utazni az unióban azután sem, hogy a tagállamok bevezetik a tervezett vakcinaútlevelet, aminek az lenne a lényege, hogy akit már beoltottak, az mozoghasson megint szabadon az államszövetségen belül. Mint fentebb látszik, a kormány szerint az aggodalom felesleges.

A KTK közleménye a fent idézett, kezdő rész után azonnal brüsszelezéssel folytatódik: a kormány az Európai Uniót bírálja, mert az "elrontotta a vakcinabeszerzést", és ezért nagyon alacsony az emberek koronavírus elleni átoltottsága az unióban.

A védettségi igazolvánnyal egyébként nem a vakcina beazonosíthatatlansága az egyetlen probléma, hanem az, hogy átláthatatlan, ki mennyi időre kapja, és miért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!