TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Pont annyira nehéz az alacsonykeresetű családoknak előrébb lépni Magyarországon, mint Kínában vagy Indiában.

Megdöbbentő és hazánk számára cseppet sem hízelgő grafikont tett közzé az OECD a Facebook-oldalán. Az ábra azt mutatja meg, mennyire nehéz kitörni a szegény családoknak Magyarországon, és a kitörés alatt itt most csak annyit kell érteni, hogy az átlagos jövedelmi szintet el tudják érni. A nemzetközi szervezet azt vizsgálta meg, hány generáció kell ahhoz, hogy ez a "kitörés" megvalósuljon.

Magyarország esetében ritka elkeserítő a helyzet, hiszen az OECD mérése szerint 7 generáció szükséges az előrelépéshez, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel egy szegény családba született magyar élete végéig a szülei által megteremtett körülményeket fogja tudni továbbadni. Rajtunk kívül a kasztrendszert "fenntartó" Indiában és Kínában kell ennyi idő az előrelépéshez, Brazíliában és Dél-Afrikában 9, míg Kolumbiában 11 generáció alatt tud végbemenni az előrelépés.

Ez a 7 generáció egyébként EU-szinten is a legrosszabb adat, bár az némileg meglepő lehet, hogy a nálunk jóval fejlettebb és magasabb jövedelmi viszonyokkal jellemzett Németországban és Franciaországban is 6 generáció alatt történhet előrelépés. Az OECD-tagállamok átlaga egyébként 4,5 generáció, a legelőnyösebb helyzetben pedig a dánok vannak. Itt ugyanis mindössze 2 generáció elég ahhoz, hogy valaki ki tudjon törni a szegénységből. Nem sokkal rosszabb a helyzet ugyanakkor a többi északi országban sem, hiszen Finnországban, Norvégiában és Svédországban egyaránt 3 generációnak kell eltelnie a változáshoz.

Forrás: OECD Forrás: OECD

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.