2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyon nem vagyunk elégedettek a munkákkal és jó állást találni is elég nehéz - derül ki az Eurostat legfrissebb felméréséből.

Az unió statisztikai hivatal 83 európai nagyváros lakóit kérdezte meg a saját munkájukkal és munkavállalási lehetőségeikkel kapcsolatban. Magyarországról Budapest és Miskolc került a listára, ám egyik városnak sem sikerült előkelő helyet megszereznie.

A miskolciaknak ugyanis csupán 44 százaléka válaszolta azt, hogy elégedett a munkájával, a fővárosban ez az arány 49 százalék. Ezzel a rangsor legvégére kerültek a magyar városok, közéjük 2 görög város tudott beférkőzni egyedül. Európában úgy tűnik az osztrákok a legelégedettebbek, hiszen a ranglista első helyére Graz került 89, mögötte pedig Bécs szerepel 79 százalékkal. A dobogó harmadik fokára 71 százalékkal Koppenhága került.

A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)
A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Nem volt sokkal hízelgőbb a felmérés eredménye akkor sem, ha azt nézték, hol, mennyire könnyű munkát találni. A miskolciaknak mindössze 1 százaléka értett egyet azzal, hogy a városban könnyen munkához lehetne jutni, viszont némi meglepetésre talán, a fővárosban sem sokkal bizakodóbbak az emberek. Budapesten a megkérdezettek 5 százaléka gondolta könnyűnek az álláskeresést. Az adatokkal legalább azonban nem lógunk ki a sorból, hiszen több francia, horvát, olasz városban is hasonló eredmény született.

A felmérés eredménye szerint Kolozsvárott és Prágában lehet a legkönnyebben jó állást találni, előbbi esetben 26, a cseh városban pedig 24 százalék értett egyet ezzel a kijelentéssel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!