<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A szerda esti Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányhatározat. 

A kormány az Alaptörvény 10 éve történt elfogadásának tiszteletére és az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásának jelentőségére figyelemmel egyetért azzal, hogy a 2010.-ben kihelyezett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok helyére a középületekben a Nemzeti Hitvallás kerüljön - olvasható a szerda este megjelent kormányhatározatban. 

Részlet a Nemzeti Hitvallásból (Fotó: kormany.hu)Részlet a Nemzeti Hitvallásból (Fotó: kormany.hu)

Csütörtöktől - tehát mától - minden kormányzati középületen a szerv vezetője által meghatározott méltó, és a középület sajátosságainak megfelelő, jól látható helyen kell kihelyezni a Nemzeti Hitvallást. 

Erre kéri a kormány a köztársasági elnököt, az országgyűlés elnökét és más, a kormánynak nem alárendelt szervek vezetőit is. A színes formátumban, nyomdai kivitelezésű Nemzeti Hitvallást 500 × 700 mm méretű, álló téglalap alakú keretbe kell foglalni. A megfelelő minőségű nyomtatáshoz alkalmas formátumban letölthető a http://kormany.hu/nemzetihitvallas honlapról.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.