2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Három és félmilliárdos beruházással újul meg a Libegő. A közkedvelt budai “lanovka” várhatóan két év alatt készül el, és a meghosszabbított vonal  egészen a Normafáig visz majd.

Hosszú előkészítés után úgy tűnik, döntés születhet a Libegő felújításáról. A XII. kerületi önkormányzat által kiírt közbeszerzési pályázatot elbírálták, de a végső szót a Jogi és Ügyrendi bizottság, majd a képviselőtestület mondja ki.

A pályázaton Európa két legnagyobb felvonóépítő cége a Leitner és a Doppelmayr indult - az előbbi  az MNT Systems Kft. az utóbbi a Swietelsky Vasúttechnika Korlátolt Felelősségű Társasággal közösen.

A Leitner-MNT összesített nettó árajánlata 3,6 milliárd forint volt, míg a másik pályázó 4,3 milliárdért vállalkozna a munkára. A bíráló bizottság a két magas színvonalú, műszakilag egyaránt megfelelő pályázat közül az olcsóbbat javasolja elfogadásra.

Értesüléseink szerint a munka 2021-ben indulhat és két kév alatt fejeződhet be. Ennek keretében újakkal cserélik ki a jelenlegi, fél évszázados oszlopokat, valamint meghosszabbítják a vonalat, egészen a Normafáig. A felújított Libegő a tervek szerint a jelenleginél sokkal többet, óránként több mint 1400 utast lesz képes szállítani. A négyülésesre tervezett Libegő alkalmas lesz kerékpár szállítására is, és kerekesszékkel közlekedők is kényelmesen utazhatnak vele.

Az új Libegővel  enyhíthető lesz a Normafa  környékének közlekedési problémája. Mivel ez a terület Budapest második legkedveltebb szabadidős helyszíne, főleg hétvégéken alakul ki parkolási káosz.

A beruházó  Hegyvidéki Önkormányzat közleményében kiemeli, célja, hogy a hamarosan megújuló Libegő használatával mérsékelje az autós forgalmat és a környezeti terhelést a Normafán. A beruházást a kormány eddig még nem pontosított összeggel támogatja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.